Hopp til innholdet

Hvordan velge riktig frisyre til din ansiktsform

I likhet med klærne dine er ikke hårklipp en størrelse som passer alle. Men i motsetning til klærne dine, kan du ikke forandre stil dag etter dag.

Derfor er det verdt å vite hvilke stiler som passer best til ansiktsformen din – før du går under saksen . Tross alt kan en perfekt sveis utgjøre hele forskjellen.

Hvilken ansiktsform er jeg?

Med et målebånd kan du ta noen vitenskapelige mål av ansiktet ditt. Deretter kan vi finne din perfekte sveis.

 1. Panne: Mål over ansiktet ditt fra toppen av den ene øyenbrynbuen til toppen av den motsatte buen.
 2. Kinnben: Mål over kinnbenet, start og slutter ved den punkteste delen under det ytre hjørnet av hvert øye.
 3. Kjeve: Mål fra tuppen av haken til under øret på det punktet der kjeven vinkler oppover. Multipliser tallet med to for å måle kjevelinjen.
 4. Ansiktslengde: Mål fra midten av hårfestet til tuppen av haken.

Når du har tatt disse målingene, må du merke hvilken som er den største av de fire, og deretter sammenligne dette med de syv hovedprofilene for å finne ut hvor ansiktet ditt faller.

 • Oval: Ansiktslengden er større enn kinnbenens bredde, og pannen er større enn kjevelinjen. Vinkelen på kjeven er avrundet i stedet for skarp.
 • Rektangel: Ansiktslengde er den største målingen. Panne, kinnben og kjeve er like store.
 • Trekantet: Jawline måler større enn kinnben, som måler større enn pannen.
 • Runde: Kinnben og ansiktslengde har en lignende måling. De er større enn pannen og kjeften, som også har en lignende måling. Vinkelen på kjeven er myk og mye mindre definert.
 • Hjerte: Pannen måler større enn kinnben og kjeve. Haken er spiss.
 • Kvadrat: Alle mål er ganske like. Kjevevinkelen er skarp i stedet for avrundet.
 • Diamant: Ansiktslengden måler størst. Så, i synkende rekkefølge: kinnben, panne og minste er kjeve. Haken er spiss.

Hårklipp for ovale ansikter

Sett på som den genetiske jackpotten for kvinner, er en oval ansiktsform kanskje ikke den mest alfa av alle ansiktsformer for menn, men det er et godt lerret for eksperimentering. Symmetrisk og proporsjonert, en oval ansiktsform gjør stort sett enhver frisyre rettferdighet, valget er veldig ditt.

Når det er sagt, er det et par mindre advarsler for å sikre at du optimaliserer ansiktsformen din. Trikset med en oval ansiktsform er å bære håret fra pannen for å skape litt volum og frisyre på toppen. Den mest passende stilen er en klassisk kort rygg og sider og litt lengre på toppen, med sidefeid lugg.

Hårklipp for firkantede ansikter

Betraktet som det maskuline idealet, er en firkantet ansiktsform preget av en knivskarp kjeve, jevne proporsjoner og et generelt meislet utseende.

I likhet med det ovale er det et flott grunnlag for de fleste stiler og er allsidig nok til å jobbe med både ekstremt korte og lengre frisyrer.

Klassiske, pene hårklipp utfyller en firkantet form best – sideskille og korte klipp. Noen lette stubber gir også skarpheten i kjevelinjen litt velkomststruktur uten å gjøre linjen uskarp.

Hårklipp for rektangulære ansikter

Den lengste av ansiktsformene, et rektangulært ansikt faller et sted mellom en oval og en firkant, men krever en lett frisyre for å sikre at ansiktet ikke ser ut enda lenger enn det er.

Fordi et rektangulært ansikt ser lenger ut, er det viktig å unngå å ta sidene for korte hvis man holder lengden på toppen, da dette bare vil fremheve ansiktets lengde. Prøv en velproporsjonert stil som ikke tar sidene for korte eller legger for mye lengde på toppen.

Ta det rådet, prøv en stil som lar håret falle til sidene og / eller over pannen for å legge til bredde og sikre at ansiktet ditt ikke ser smalere ut enn det er.

Hårklipp for runde ansikter

Rundt med en avrundet hake og ingen tydelige linjer eller vinkler, har en rund ansiktsform fordel av et hårklipp som gir det noen definisjon.

Hvis du har en rund ansiktsform, tenk kvadratisk Siden runde ansikter ikke har noen naturlige vinkler, må du skape en illusjon av struktur med håret ditt. En stil med høyde på toppen som er stram i sidene fungerer godt for å legge til struktur

Hårklipp for diamant ansikter

Smal i haken og pannen, med bredde i kinnene, er diamanten en av de sjeldnere ansiktsformene. På grunn av det har den noen spesielle krav for å sikre at den ser ut som navnebror.

«Frisyrer som gir bredde i pannen og haken er det beste alternativet,» sier Stevens. En lugg fungerer bra for å legge til tekstur i pannen, mens lengre hår som kan gjemmes bak ørene, er gode for å fremheve en diamantforms benstruktur.

Ikke ta sidene for korte – med tanke på bredden på kinnbenet, vil en frisyre som er spesielt kort på sidene, bare gjøre ørene dine større.

Hårklipp for hjerteformede ansikter

Bredt ved templene og hårfestet, gradvis innsnevring til et punkt ved haken, har den (ganske sjeldne) hjerteformen fordel av noen få optiske illusjoner for å få den til å virke bedre proporsjonert.

Unngå en frisyre som er veldig tett, da disse vil fremheve hakenes smalhet og bredden på pannen. Et middels langt utryddet utseende er det tryggeste alternativet. Mellomlange og lange frisyrer som holdes rimelig tynne og lette, myker hjerteformens sterke panne.

Ansiktshår er også viktig i dette tilfellet, og tilfører litt sårt tiltrengt bulk til en smal hake og kjeve, sier Robinson. Som med diamantansiktsformen, hjelper et skjegg en hjerteform til å få fylde i den nedre, smalere halvdelen av hodet.

Hårklipp for trekant ansikter

På grunn av sin smale panne og brede kjeve, krever et trekantet ansikt motsatt behandling av hjerteform.

En stil med volum er konge med denne,» sier Stevens. «Velg lengre, neselengde hårklipp med fyldigere sider, som arbeider for å gi dybde.