Hopp til innholdet

Hvordan kommandere respekt som mann – 12 Måter å forbedre ditt uttrykk

Som menn ønsker vi beundring og respekt fra menneskene i livene våre, men det kommer ikke alltid naturlig hvordan man lærer å kommandere respekt fra andre mennesker i arbeid og privat på en naturlig måte.

Å kommandere respekt vil ikke bety at man «krever» respekt, å kreve respekt fra andre vil ofte få deg til å fremstå usikker og i mange tilfeller slå tilbake negativt. Det man ønsker er å kommandere en aura av respekt som kommer frem naturlig.

Sannsynligvis har du hørt uttrykket, «Før noen andre vil respektere deg, må du først respektere deg selv». Og det er mye sannhet i dette uttrykket. Om selvsikkerhet og respekt fra andre ikke kommer naturlig for deg, må du først jobbe med å forstå og akseptere deg selv. Bygg din egen selvsikkerhet ved å fokusere på dine styrker og forbedre dine mangler.

Bli en bedre versjon av deg selv

Menn er målrettede. Ambisjoner, personlig og økonomisk vekst er viktig for oss. Heldigvis finnes det uttallige ressurser for menn i det 21-århundret for å oppdage nye ideer og måter man ser verden på. Finn deg gode podcaster og lydbøker. Noen av mine tips vil være PBD-podcast, Soscast, Coach Corey Wayne på youtube og lydboken The Rational Male.

Bli flinkere på grensesetting, om du tro du lider av «for hyggelig» komplekset anbefales boken «No more mr.nice guy». Denne boken vil gi deg mange praktiske råd for å ta kontroll over livet ditt og kutte ned på godkjenningssøkingen.

I boken sin beskriver han det han kaller «Nice Guy Syndrome» og hvorfor det er så skadelig for en manns liv og alle hans forhold. Innvendig vil du lære hvordan du slutter å søke godkjenning fra andre og begynner å få det DU ønsker ut av livet, mannlige vennskap og forhold til kvinner.

Forbedre ditt kroppspråk

Det sies at 90% av kommunikasjonen er non-verbal og vi mennesker er utrolig flinke til å tyde kroppspråk, ansiktsbevegelser og holdning for å karakterisere mennesker raskt og effektivt.

For å kunne kommandere respekt fra andre er derfor et godt og positivt kroppspråk et must å lære – og øve på.

Det er vanskelig å avvise respekt når hodet er nede, skuldrene dine er slengte og du er stengt for verden. Stå høyt og framstill ro og selvtillit til enhver tid.

Når du går rundt som om du er deprimert eller sint på verden, slår du folk av. I stedet for å ønske å være rundt deg, blir du fyren de prøver å unngå for enhver pris.

Ett godt tips er å analysere sterke menn i filmer som James Bond eller Oceans 11 og lignende, se hvordan de fremstår som åpne og avslappet.

Ha bedre øyekontakt

Å kunne gi og holde sterk øyekontakt med mennesker er et godt tegn på at du respekterer deg selv og at du respekterer dem. Ikke se på andre personer som om du har laser-øyne og skal smelte en isblokk, men vær avslappet og gi øyekontakt. Som alt annet vil øvelse gjøre mester, og over tid vil dette falle helt naturlig.

Når du snakker med én person, se ham eller henne i øynene i omtrent fem til ti sekunder av gangen før du kort bryter blikket ditt. Når du snakker med en liten gruppe mennesker, sørg for å se på hver person i løpet av samtalen. Og uansett hva du gjør, ikke se på telefonen mens du er i kontakt med noen.

Hvem er du?

Å ha tanker og verdier du har reflektert over vil ikke bare gjøre deg til en bedre samtalepartner, men vil også kommandere respekt fra mennesker i livet ditt. Du behøver ikke å ha meninger om alt, om det er noe du ikke vet så mye om – så heller innrøm det, og søk kunnskap om feltet. Men det er viktig å ha et perspektiv på de tingene og meningene som betyr noe for deg.

For eksempel kan et slikt punkt være tre-ting i livet som er viktige for deg. Dette kan typisk være «helse, økonomi og nyskjerrighet». Tenk igjennom hva dine punkter betyr for deg og livet fremover.

Nok er nok

Vit dine egne grenser og hva som er viktig for deg. Dersom du føler deg urettferdig behandlet, fornærmet eller utfordret så stå opp for deg selv. Dette kan være en sjef som krever for mye av deg, eller en venn som utnytter deres vennskap.

Vær høflig og respektfull mot dem, spesielt hvis de ikke prøver å være slemme. Men stå på ditt . Hvis du ikke står opp for deg selv, vil ingen andre gjøre det.

Bestem nøyaktig hva du protesterer mot og kommuniser innvendingen din på en hensynsfull måte som ikke setter deg i angrepsmodus.

Ikke vær oversensitiv

Å være altfor sint, trist eller til og med glad hele tiden er ikke et godt utseende for noen. Og det gir deg ingen respekt.

Å holde følelsene i sjakk selv med ting er vanskelige viser at du tror på deg selv. Hold deg rolig, kjølig og samlet til enhver tid, og folk vil se på deg som en leder i vanskelige tider.

Vær oppmerksom på følelsene dine og «hvorfor» bak dem. Finn deretter en annen, mer produktiv måte å uttrykke dem uten dramatikk.