Hopp til innholdet

De 6 beste luksus-urmerker i verden

Idag beveger livet seg raskere enn noen gang. Det er viktig å holde styr på tiden i vår fartsfylte verden – så hvorfor ikke gjøre det med stil, med en av verdens beste luksusklokker på håndleddet? 

Luksusklokker er bestemt til aldri å gå av moten. Selv om vi nå har klokker på telefonene våre, slår ingenting den eksepsjonelle elegansen til et vakkert utformet klokke. Plutselig blir det ganske spennende å sjekke tiden. 

Men disse klokkene er ikke bare en måte å følge med på tiden. En premium klokke er blitt mer en følelsesmessig investering. Og noe som fremdeles mest sannsynlig vil fortsette å være et verdsatt familiearvestykke. 

De 6 beste luksus-urmerkene i verden idag.

  1. Rolex
  2. Patek Philippe
  3. Audemars Piguet
  4. A.Lange & Söhne
  5. Omega
  6. Blancpain

Rolex

Hvis det er et klokkemerke der ute som alle kjenner til, er det Rolex. Selve navnet har blitt et synonym for luksus og eksklusivitet. Å ha på seg en Rolex er mer enn bare å ha på seg en klokke. Det er en uttalelse om makt og prestisje. 

Fra den klassiske samlingen til dykk- og yachtmesterurene bruker Rolex sine tiår med urmaker erfaring og teknisk kunnskap på spørsmålet om å lage kvalitets-ur som eierne kan ha med seg hele livet – og videreføre til barna sine. 

Rolex-klokker har blitt brukt til noen av de mest avsidesliggende stedene på jorden ; inn i ville og utfordrende terreng, ned i havdypet og opp på høye fjelltopper. Hvis du trengte bevis på at en Rolex ikke bare er et motetilbehør, så er dette det. 

Selskapet var det første som patenterte et vanntett ur : den berømte Oyster-modellen. De brakte også den første selvviklende klokken til markedet i 1945. En Rolex er også en av de favorittklokkene til verdens mest berømte spion, James Bond – ytterligere bevis på Rolexs forpliktelse til alt dristig og fryktløs.

Patek Philippe

Sveits har blitt synonymt med luksuriøse klokker, og et av de beste sveitsiske klokkemerkene gjennom tidene er Patek Philippe. 

Den siste familieeide uavhengige klokkeprodusenten igjen i Genève, selskapet ble grunnlagt i 1839, og har vært i hendene på Stern-familien siden den gang. Denne kontinuiteten i eierskap har gjort det mulig å opprettholde sin unike identitet, og merkevaren tar sin kreative frihet på alvor. 

Faktisk er det Patek Philippes enestående tilnærming til design som har gjort det mulig for merkevaren å oppnå status som et av de beste klokkeselskapene i verden.

Audemars Piguet

Audemars Piguet er et av de mest berømte high-end klokkeselskapene i verden. AP-klokker ble opprettet i Vallée de Joux i Jura-fjellene i Sveits og reiser nå verden rundt på håndleddene til de rike og berømte , inkludert slike som Arnold Schwarzenegger, Jay-Z og LeBron James. 

Det som sikret AP plass ved bordet blant de mest suksessrike globale klokkemerkene var Royal Oak-modellen. Royal Oak ble introdusert i 1972 og var det første sportsuret i rustfritt stål som ble markedsført som et luksuriøst klokke, som kombinerer stil og holdbarhet for første gang noensinne. 

A.Lange & Söhne

Det første tyske luksusurmerket på listen vår, hos A. Lange og Söhne, er fortreffelighet og perfeksjon en prioritering på hvert trinn i prosessen. Selskapet er stolt av dedikasjonen til alle sine arbeidere og deres forpliktelse til å levere det beste konsekvent.

I hjertet av A. Lange og Söhne er en unik historie. Selskapet ble grunnlagt i 1845 og ble ekspropriert etter andre verdenskrig. Først etter Tysklands gjenforening i 1990 kom det tilbake. 

Det var Walter Lange, oldebarnet til den opprinnelige grunnleggeren Ferdinand A. Lange, som åpnet dørene for virksomheten igjen – og startet selskapet tilbake på vei til suksess med urmakere. 

Med en intuitiv forståelse av estetikk og et urokkelig engasjement for presisjon, skiller A. Lange & Söhnes design seg ut fra mengden av luksuriøse klokker med sitt distinkte utseende som er veldig annerledes enn det sveitsiske klokkemerket. 

Omega

Omega har levert eksepsjonelle luksusklokker til horofile i mer enn 170 år. Omega-klokker har reist til Nordpolen, blitt skutt ut i verdensrommet og kommet ned i havets dyp i ubåter. Som en konsekvens har Omega fått rykte på seg som et av de vellykkede armbåndsurmerkene i verden. 

Selskapet ble grunnlagt i 1848 i en liten sveitsisk landsby under navnet Louis Brandt & Fil, og lanserte sin første serieproduserte kaliber – ‘Labrador’ – i 1885. I 1892 introduserte de verden for et minutt-gjentatt ur – den første av sitt slag. I 1894 produserte de Omega-kaliberen, hvis suksess førte til et navneskifte til Omega Watch Company. 

Siden den gang har suksesstakten neppe avtatt for Omega. Faktisk har Omega-klokker slått flere presisjonsrekorder. På Geneva observatoriumsforsøk 1931 – med kallenavnet urmaker-OL – kom Omega førsteplassen i alle seks kategoriene. 

I mellomtiden var Omega Speedmaster Professional den første klokken som ble brukt på månen – på håndleddet til Buzz Aldrin. Den dag i dag vil de fleste amerikanske astronauter bare bruke en Omega Speedmaster. 

Blancpain

Evige kalendere, tourbillons, karuseller og kronografer – nivået av kompliseringen av mekanismene som finnes i et Blancpain-ur er forbløffende. Å lage en krever en nesten ufattelig kapasitet for presisjon. 

Det krever også tid. Faktisk produseres bare 30 klokker i Blancpain-verkstedet hver dag. Dette betyr at det bare er et begrenset antall der ute, noe som også gir Blancpain et eksklusivitetsnivå , og driver dem til det aller øverste nivået av luksusklokker. 

For Blancpain slår ingenting en tradisjonell mekanisk klokke . Av denne grunn finner du ikke en eneste digital komponent i et Blancpain-klokke. Videre er alle Blancpain-klokker laget med balansefjærer laget av silisium. Dette forbedrer ytelsen og presisjonen, og, viktigere, skaper magnetisk motstand. 

Dekorative utsmykninger er prikken over i’en på en luksuriøs klokke — og det er det som skiller Blancpain fra konkurrentene. Ornamentikk inkluderer etsninger og miniatyrportretter i emalje, pluss integrering av innovative materialer som japansk shakudō, en gammel metalllegering og binchōtan , en type kull. 

Dersom du heller ønsker gode og fine klokker du kan bruke i hverdagen kan du ta en titt på disse gode løpeklokkene for trening og løping, eller disse røffe, taktiske militærklokkene.


Låneeksempel med vanligste rente: Nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34%, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks effektiv rente 32,10% /Morrow.no