Hopp til innholdet

3 Gode Hengende Øvelser for Kjernemuskulatur

Styrk kjernen din med noen enkle, men effektive hengende øvelser. Alt du trenger er en pull-up bar (eller kanskje et sett med apestenger i din lokale park) for å trene midtpartiet mens du samtidig forbedrer din overordnede styrke og utholdenhet. Disse hengende bevegelsene engasjerer viktige kjernemuskler men vil også øke grepstyrken og dekomprimere ryggraden.

Nøkkelen til en god kjernemuskulatur ved hengende øvelser er å fokusere på å holde seg stabil og ikke la kroppen svinge for mye. Jo mer kontroll du har, desto raskere utvikler du en sterk kjernemuskulatur.

Hanging knee tuck: Beveg lårene kontrollert opp mens du henger i en pull-up bar. For ekstra effekt kan du henge på lodd eller vekter til anklene. Bøy knærne og ta bena og vekten opp mot magen. Hold og senk kontrollert ben og vekt tilbake til utgangsposisjon.

Hengende knær til albuer: Ta tak i en stang med et over- eller undergrep (det som er mest behagelig), armene forlenget og føttene sammen. Lås en liten bøy i knærne og trekk tilbake skulderbladene og trekk sammen magen din (følelsen skal etterligne å trekke litt på stangen). Løft knærne opp mot albuene og stopp når skinnene er nær parallelle med gulvet. Hold magen stram og senk bena tilbake til startposisjonen og gjenta.

Twisting oblique raises: Ta tak i en bar med et håndtak og heng fra den på armlengdes avstand. Løft bena, vri litt i livet, løft høyre hofte mot høyre armhule. Pause når hofter og knær er bøyd i 90 grader. Gå tilbake til startposisjonen på en kontrollert måte og gjenta, vri til den andre siden.


Les mer om rullehjul for trening på Northsport.no Rullehjul til trening – Gode øvelser med et treningshjul som styrker kjernemuskulatur